TIEDOTE: Ohjeistusta koronaan liittyen

06.11.2020 12:24

Kuopio- Siilinjärvi alueella korona on selkeästi lisääntynyt joten tässä ohjeistusta meidän hurmioituneille keilaajille. Jos meidän alueella tulee leviämisvaihe niin liiton järjestämät kisat menee silloin tauolle (tarkoittaa paikallissarjoja ja veteraanien ränking kisaa). Tästä ilmoitamme erikseen. Pidetään itsestä huolta ja noudatetaan ohjeita.

 

Suomen Keilailuliiton ohjeistus keilailuun koronapandemian aikana:


Toivomme ja odotamme keilaajilta ja keilailuyhteisöiltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin ja terveyden turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viestintää ja ohjeistusta.
SKL noudattaa valtioneuvoston linjauksia vallitsevan tilanteen aikana.

Ohjeistus COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi keilailussa:

Keilaajille:
✓ Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti, kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
✓ Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
✓ Koko ajan pidetään kaikkiin henkilöihin sosiaalinen turvaetäisyys eli vähintään kaksi metriä ja muistetaan pelaajan henkilökohtainen vastuu ohjeistuksen noudattamisesta.
✓ Kasvomaskin käyttöä suositellaan silloin, jos turvaetäisyyden noudattaminen koetaan haasteelliseksi.
✓ Anna tilaa pelikavereillesi. Käytä vain omia pelivälineitäsi ja tarvikkeitasi (esim. pallopyyhe).
✓ Vältä kättelyä ja läpyttelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
✓ Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.
✓ Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
✓ Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
✓ Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.

Keilahalleille:

Suosittelemme mm. seuraavia toimenpiteitä koko keilahallin alueella ja että keilahalli tarkentaa ohjeistusta omaan ympäristöönsä ja toimintaansa soveltuvaksi
✓ Keilahallin tulee varmistaa, että keilaajat ovat tietoisia poikkeustilanteesta johtuvista erikoisjärjestelyistä ja ohjeistusten tulee olla näkyvillä paikoilla. Jokainen keilaaja on vastuussa, että noudattaa ohjeistuksia.
✓ Keilahallin henkilökunnan tulee mahdollisuuksien mukaan valvoa, että ohjeistuksia noudatetaan.
✓ Kaikenlaista lähikontaktia muihin henkilöihin ja ihmisjoukkojen syntymistä tulee välttää. Radoituksessa tulee huomioida, että turvaetäisyyksiä voidaan noudattaa.
✓ Valtakunnansarjapelejä järjestäviä keilahalleja pyydetään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan pallokassien säilytykset pelien aikana niin, että pelialueelle jäisi mahdollisimman paljon pelaajille tilaa turvavälien noudattamiseen.

Kilpailutoiminta:

Suositellaan vähentämään kilpailussa tapahtuvia kohtaamisia. Sääntöjen puitteissa on mahdollista keilata rataparia vaihtamatta.
Keilailuopetus- ja valmennus
Keilailuopetusta- ja valmennusta voidaan antaa. Opetuksessa tulee noudattaa THL ja TTL ohjeistusta asiakaspalvelutilanteista.

Lisätietoja:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL): thl.fi
Suomen Olympiakomitea: olympiakomitea.fi
Työterveyslaitos (TTL): ttl.fi