Rojjaas Erikoisen voitto Ari Jehkiselle

18.11.2020 16:07

                                             3. Juho Rissanen Mainarit            1. Ari Jehkinen Mainarit         2. Pekka Tiironkoski Rojjaas

 

Rojjaas Erikoinen vuoden 2020 voittajaksi kirjattiin Ari Jehkinen. Ari otti johtajan keltaisen liivin ylleen ensimmäisestä sarjasta alkaen eikä siitä luopunut koko iltana. Finaalin ensimmäisessä osiossa Ari kaatoi keiloja 5 sarjaan 1193 pisteen arvoisesti joka siivitti miehen suoraan shootout finaalin 2 vaiheeseen. Juho Rissanen oli alkuosion toiseksi paras jääden Arista 8 pisteen päähän ja Juho myös suoraan shootoutin 2 vaiheeseen. Kolmanneksi alkuosiossa sijoittui oman kylän poika Mika Veäläinen tuloksella 1144 ja paikka shootout 1 vaiheeseen. Neljänneksi Pekka Tiironkoski tuloksella 1142 ja paikka shootout 1 vaiheeseen. Viidenneksi ja viimeisenä paikka shootout 1 vaiheeseen tuloksella 1129 Mirka Törhönen.

Shootout 1 vaihe josta paras heittäjä shootout 2 vaiheeseen eli grandefinaaliin. Mika Venäläinen paukuttaa tasoituksien kanssa tuloksen 203, Mirka Törhönen peesaa Mikaa niin kuin seuraveljet tekee ja tulos sama 203. Pekka Tiironkoski lyö vettä kiukaalle ja painelee grandefinaaliin tuloksella 233.

Shootout finaali alkakoot. Ari heiluttelee käsiään, Juho tekee spagaatin ja Pekka ottaa hörpyn vesilasistaan. Yleisö nousee seisomaan, hallin yrittäjät pistää uutta pannua tulille ja tunnelma on käsin kosketeltavissa.

Grandefinaali etenee erittäin tasaisissa merkeissä. Tämä on keilailun parhaita hetkiä kun ukosta otetaan mittaa loppuunasti. Juho paukuttaa 224 tuloksen, Pekka on liekissä ja tulos 230 mutta illan kuningas Ari lyö myös 230 lukemat tauluun. Voittajaksi nousee tiukan väännön jälkeen Ari Jehkinen sillä erotuksella ettei Ari saa jyviä lainkaan. Pekalle ansaittu kakkossija ja meijjän Suomen Mestari jätetään spagaatiasentoon nauttimaan kolmannesta sijasta.

Alla linkki tuloksiin:

http://www.kuopionkeilailuliitto.fi/File/Kilpailukausi_2020-2021/Rojjaas-Finaali-2020-5srj-1_2_.pdf